Een eigen schoollied…ontdek de vele toepassingen

Een schoollied van Schoollied.com is dé manier om de visie van uw school op een pakkende wijze weer te geven. Kinderen en ouders zingen het lied zo mee en het zorgt voor verbondenheid. Het schoollied is een sfeermaker en kan tijdens iedere viering op school gebruikt worden. Een schoollied van Schoollied.com is een eenmalige investering waar u jaren plezier van zult hebben!

U kunt het schoollied op allerlei manieren inzetten in uw onderwijs. Bekijk onderstaand filmpje om de mogelijkheden voor uw school te bekijken.

Alle mogelijkheden van een eigen schoollied op een rij

Hieronder staan nog enkele andere voorbeelden en filmpjes van de mogelijkheden van een eigen schoollied aangeleverd door andere scholen die u voorgingen.

De visie van uw school in een lied

Waar staat uw school voor? Wat zijn uw speerpunten? Waarmee onderscheidt u zich van andere scholen? Een eenvoudige manier om uw visie uit te dragen, is door het zingen van het schoollied. Hierin staat namelijk precies wat zo kenmerkend is voor uw school. Het zingen van het schoollied is tijdens iedere feestelijke gebeurtenis een leuke activiteit waaraan de hele school kan deelnemen.

Samen zingen met de hele school: een sfeermaker tijdens festiviteiten en vieringen

Het schoollied kan worden ingezet tijdens diverse festiviteiten en vieringen op school. Het zingen van het schoollied is een goede sfeermaker en zorgt voor een WIJ-gevoel bij leerlingen, leerkrachten en ouders. Veel scholen zingen een schoollied tijdens evenementen zoals een feestweek, een jubileum, de maandsluiting, een thema opening of afsluiting, een muziekproject, een open dag, de fancy fair, de Kinderboekenweek, Sinterklaas, sportdag, de avondvierdaagsen, een sponsorloop, de ouderbedankdag, aan het begin en eind van het schooljaar, in de bus naar schoolreis, rond het kampvuur etc.

De eerste paal, opening nieuw kindcentrum, schoolgebouw of plein, fusie of nieuwe schoolnaam

Bij het slaan van de eerste paal, de opening van een nieuw schoolgebouw of plein, bij een fusie van scholen of bij de presentatie van een nieuwe schoolnaam is het zingen van het schoollied een mooie manier om deze feestelijke gebeurtenis iets extra’s te geven.

Maak uw speerpunten zichtbaar

Maak uw speerpunten zichtbaar door (delen van) de tekst van het schoollied op de wand weer te geven.
 

Onthulling nieuw schoollogo

Krijgt uw school een nieuw schoollogo? Zing een schoollied om deze feestelijke gebeurtenis extra glans te geven.
Schoollogo

Dansinstructie bij het schoollied: samen dansen met de hele school

Met de hele school tegelijk dansen op het schoollied? Het instuderen van een dans zorgt ervoor dat het lied nog meer gaat leven bij de kinderen. Schoollied.com werkt samen met dansstudio 4Anybody. Zij kunnen bij uw schoollied een dansinstructie op maat maken. Het is mogelijk om een dansworkshop bij u op school te laten verzorgen voor alle kinderen of om de dansinstructie op film te ontvangen voor.
Meer info over het laten maken van een dansinstructie kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/dansworkshop/

Hieronder kunt u van beide mogelijkheden een filmpje bekijken.

Dansworkshop op school voor alle kinderen: Schoollied basisschool De Brug, Sint Maartensbrug

Dansinstructie op film: Schoollied basisschool De Fortgensschool, Voorschoten

Videoclip bij het schoollied: sfeerimpressie basisschool

Een goede manier om (nieuwe) ouders een kijkje te geven in uw school is door een videoclip over uw school op te laten nemen. Het schoollied bij deze videoclip zorgt ervoor dat het karakter van de school nog krachtiger naar voren komt. De focus ligt hierbij op het overbrengen van de sfeer, de beleving en het gevoel dat past bij uw school. Het resultaat is een krachtige sfeerimpressie van uw school waarin alle kinderen van uw school in beeld komen. Het schoollied wordt onder deze clip gemonteerd en maakt het af tot een geheel. Uitstekend geschikt voor een kijkje in de school en ouders enthousiast te maken voor uw school.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Voor het schoollied van basisschool De Fortgensschool heeft Vidi-Jop productions deze sfeerimpressie gemaakt.

Videoclip bij het schoollied: inhoudelijke videoclip basisschool

De focus ligt op het overbrengen van de kernwaardes van uw school. Het resultaat is een krachtige inhoudelijke video waarin de visie van de school naar voren komt. Er wordt in beeld gebracht waar uw school voor staat, wat uw school uniek maakt. Het verhaal kan worden ondersteund met fragmenten waarin uw teamleden, leerlingen en/of ouders toelichten vanuit welke visie er wordt gewerkt en wat uw school kenmerkt. De video kan indien gewenst ondersteund worden door teksten in beeld te laten verschijnen. In woord en beeld wordt zo duidelijk waar uw school voor staat. De instrumentale versie van het schoollied wordt onder deze clip gemonteerd en maakt het af tot een geheel. Uitstekend geschikt om de kernwaardes in beeld te brengen, ouders een kijkje in de school te geven en ouders enthousiast te maken voor uw school.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Videoclip bij het schoollied: lipdub basisschool

Een leuke activiteit waaraan de hele school kan deelnemen, is het opnemen van een lipdub bij uw schoollied. Een lipdub is een videoclip die bestaat uit één lang shot, waarin de kinderen en leerkrachten het schoollied playbacken. Terwijl het lied wordt geplaybackt, worden er dansjes en toneelstukjes gedaan en andere gekke dingen om de videoclip zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De camera legt een vooraf bedacht parcours af en eindigt in een centrale ruimte waar iedereen bij elkaar komt en massaal een leuze scandeert om de school aan te prijzen.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Voor het schoollied van basisschool Prinses Juliana uit Gouda heeft Vidi Jop deze lipdub gemaakt.

Lipdub basisschool

Afscheidslied van een collega

De melodie van het schoollied kunt u goed gebruiken om een afscheidslied voor een collega te maken. Met een aangepaste tekst op de karaoke versie van uw schoollied heeft u een origineel afscheidslied. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om het schoollied te zingen met de originele tekst.


Samen zingen in de klas

Het schoollied zingen tijdens de muziekles is succes verzekerd. Schoollied.com levert bij uw schoollied de akkoorden aan zodat muzikale leerkrachten of leerlingen de begeleiding zo kunnen meespelen op gitaar of piano. Schoollied.com levert uw schoollied aan op cd, mp3 maar ook als YouTube clip. Door het schoollied ook op uw site en social media als download aan te bieden, kunnen de kinderen het lied thuis ook meezingen.
torenvenlied zingen

Muziek maakt slim

Breng meer muziek in uw school met een eigen schoollied. Divers wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek slim maakt. Het bevordert de samenwerking, het stimuleert de intelligentie en creativiteit, het bevordert schoolprestaties en vermindert concentratieproblemen. Maar muziek zorgt bovenal voor veel plezier! Lees hier meer over op www.muziekmaaktslim.nl en www.mieras.nl/schrijven/wat-muziek-doet-met-kinderhersenen/
waaromschoollied zingen schoollied

Schoolband of schoolkoor

Heeft uw school een schoolband of schoolkoor? Het schoollied leent zich er prima voor om door de leerlingen uitgevoerd te worden. Schoollied.com levert bij uw schoollied de akkoorden aan zodat muzikale leerkrachten of leerlingen de begeleiding eenvoudig kunnen meespelen op gitaar of piano.