Eigen schoollied laten maken door Schoollied.com – Onze werkwijze

Het schrijven en opnemen van een schoollied is heel persoonlijk en bovendien tijdrovend. Er moet een tekst die bij uw school past geschreven worden en er moet muziek gecomponeerd en opgenomen worden. Een eigen schoollied laat u eenvoudig maken door Schoollied.com in 6 stappen.

In 6 stappen uw eigen schoollied laten opnemen door Schoollied.com

Altijd een lied op maat

Schoollied.com maakt voor iedere school een uniek lied op maat waarin de sfeer, de visie en kenmerken van uw school duidelijk naar voren komen. Indien u een schoollied bij Schoollied.com bestelt, vragen wij u mee te denken over het volgende:

De muziek van het schoollied

Er wordt een nieuw lied voor u gecomponeerd door Schoollied.com. Indien wenselijk, kunt u een voorkeur opgeven voor een bepaalde muziekstijl.
In principe zijn alle stijlen in overleg mogelijk. In ons portfolio kunt u alle voorbeelden beluisteren van de schoolliedjes die we voor andere scholen hebben gemaakt.

De tekst van het schoollied

Schoollied.com schrijft een tekst op maat waarin de sfeer, de visie en kenmerken van uw school duidelijk naar voren komen. U heeft altijd de mogelijkheid om eventuele aanpassingen door te geven. De tekst is pas klaar als u uw goedkeuring daarvoor heeft gegeven.
Om input voor de tekst te verzamelen, vragen wij de school om een aantal steekwoorden aan te leveren.
Daarnaast lezen wij ons volledig in aan de hand van de website en de schoolgids.

Workshop ‘Schrijf je eigen schoollied tekst’ voor leerlingen 
Om het team en alle kinderen van de school te betrekken bij het maken van de tekst van het schoollied, bieden wij scholen gratis de online workshop ‘Schrijf je eigen schoollied tekst’ aan. Met deze workshop leren de leerlingen stap voor stap hoe ze een tekst voor een lied kunnen schrijven. Aan de hand van een digibordles met instructievideo’s en een werkboekje worden alle ideeën verzameld en begint het schrijven.
Aan het einde van de workshop worden de zelfgeschreven teksten van de leerlingen en het team gebundeld en opgestuurd naar Schoollied.com. Zij gaan aan de hand van deze teksten de definitieve tekst voor het schoollied maken. Wie weet vinden de kinderen een stukje van hun tekst terug in het nieuwe schoollied.

Wat krijgt een school als er een schoollied bij Schoollied.com wordt besteld?
  • Een op maat geschreven tekst
  • Een op maat geschreven originele melodie
  • Een professionele opname het schoollied
  • Een ingezongen versie van het schoollied
  • Een karaoke versie van het schoollied
  • De akkoorden van het schoollied worden digitaal aangeleverd
  • Het schoollied wordt op YouTube geplaatst
Leerlingen van uw school het schoollied laten inzingen?

Schoollied.com levert het schoollied aan met de zangstem van een professionele zangeres. Indien gewenst kan er tegen meerprijs nog een extra opname van het schoollied worden gemaakt met de zangstemmen van uw leerlingen. Hieronder kunt u zien hoe leuk dat is geworden bij het schoollied van Talentencampus Venlo.

Extra’s bij uw schoollied

Het is ook mogelijk om bij het schoollied een dansinstructie, videoclip over uw school, een muziek of zangworkshop te bestellen. Bekijk onderstaande video voor meer info ga direct naar de product overzicht pagina of onze portfolio pagina om voorbeelden te bekijken.

Dansinstructie bij uw schoollied

Met de hele school tegelijk dansen op het schoollied? Het instuderen van een dans zorgt ervoor dat het lied nog meer gaat leven bij de kinderen. Schoollied.com werkt hiervoor samen met dansstudio 4Anybody. Zij kunnen bij uw schoollied een dansinstructie op maat maken.
U kunt er voor kiezen om een dansworkshop bij u op school te laten verzorgen voor alle kinderen of om de dansinstructie op video te ontvangen.
Meer info over het laten maken van een dansinstructie kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/dansworkshop/

Bekijk hieronder een filmpje van de dansworkshop op school.

Bekijk hieronder een filmpje van de dansinstructie op film.

Videoclip bij het schoollied: sfeerimpressie basisschool

Een goede manier om (nieuwe) ouders een kijkje te geven in uw school is door een videoclip over uw school op te laten nemen. Het schoollied bij deze videoclip zorgt ervoor dat het karakter van de school nog krachtiger naar voren komt. De focus ligt hierbij op het overbrengen van de sfeer, de beleving en het gevoel dat past bij uw school. Het resultaat is een krachtige sfeerimpressie van uw school waarin alle kinderen van uw school in beeld komen. Het schoollied wordt onder deze clip gemonteerd en maakt het af tot een geheel. Uitstekend geschikt voor een kijkje in de school en ouders enthousiast te maken voor uw school.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Voor het schoollied van basisschool De Fortgensschool heeft Vidi-Jop deze sfeerimpressie gemaakt.

Videoclip bij het schoollied: inhoudelijke videoclip basisschool

De focus ligt op het overbrengen van de kernwaardes van uw school. Het resultaat is een krachtige inhoudelijke video waarin de visie van de school naar voren komt. Er wordt in beeld gebracht waar uw school voor staat, wat uw school uniek maakt. Het verhaal kan worden ondersteund met fragmenten waarin uw teamleden, leerlingen en/of ouders toelichten vanuit welke visie er wordt gewerkt en wat uw school kenmerkt. De video kan indien gewenst ondersteund worden door teksten in beeld te laten verschijnen. In woord en beeld wordt zo duidelijk waar uw school voor staat. De instrumentale versie van het schoollied wordt onder deze clip gemonteerd en maakt het af tot een geheel. Uitstekend geschikt om de kernwaardes in beeld te brengen, ouders een kijkje in de school te geven en ouders enthousiast te maken voor uw school.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Videoclip bij het schoollied: lipdub basisschool

Een leuke activiteit waaraan de hele school kan deelnemen, is het opnemen van een lipdub bij uw schoollied. Een lipdub is een videoclip die bestaat uit één lang shot, waarin de kinderen en leerkrachten het schoollied playbacken. Terwijl het lied wordt geplaybackt, worden er dansjes en toneelstukjes gedaan en andere gekke dingen om de videoclip zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De camera legt een vooraf bedacht parcours af en eindigt in een centrale ruimte waar iedereen bij elkaar komt en massaal een leuze scandeert om de school aan te prijzen.

Schoollied.com werkt hiervoor samen met een professionele videograaf Vidi-Jop productions. Meer info over het laten maken van een videoclip kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/videoclip-lipdub-promotieclip-basisschool-maken/

Voor het schoollied van basisschool Prinses Juliana uit Gouda heeft Vidi Jop deze lipdub gemaakt.

Lipdub basisschool schoollied laten maken

Muziekworkshop op school

Wilt u de kinderen een onvergetelijke muzikale dag bezorgen? Met een professionele muziekworkshop door Jantje van der Wurff van Maatsoort haalt u de beste in school die er is. Voor de leerkrachten van uw school is de muziekworkshop een good practice les om in het vervolg ook mee aan de slag te gaan. Meer info over de muziekworkshop kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/muziekworkshop-basisschool/

Bekijk hier het filmpje van de muziekworkshop op basisschool Het Kompas uit Voorschoten.

Zangworkshop op school

Dat het schoollied goed wordt aangeleerd, is essentieel voor de presentatie van het lied aan de ouders. Met een professionele zangworkshop door zangdocent Stephanie Kramer, bent u ervan verzekerd dat de leerlingen het schoollied goed aangeleerd krijgen en dat de presentatie staat als een huis. Tijdens de zangworkshop leert zangdocent Stephanie Kramer
de kinderen het schoollied met veel enthousiasme aan d.m.v. diverse muzikale werkvormen.

Meer informatie over de zangworkshop kunt u hier vinden:
//www.schoollied.com/producten/zangworkshop-basisschool/

Meer weten?

Wilt u meer weten over Schoollied.com of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op of bestel uw schoollied online.